ضرورت توازن بخشی بین اضلاع اقتصادی کشور

کیوان کاشفی: اگر بین سه ضلع مثلثی که اضلاع آن را حمایت از تولید و صادرات، ذخایر ارزی کشور و معیشت و تاثر پذیری مردم از نرخ های موجود، تشکیل می دهد، توازن برقرار کنیم می توان شرایطی را ایجاد کرد نوسانات ارزی و مشکلات ناشی از آن را از سر بگذرانیم

 مریم خورشیدی- عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با اگزیم نیوز ضمن اشاره به تاثیر نوسات نرخ ارز بر تولید و صادرات به خصوص کالای واسطه ای گفت: نرخ ارز همواره یکی از خطوط تعادلی مهم در ساز و کار اقتصادی هر کشور است و به طور خودکار  واردات و صادرات با نرخ ارز تطبیق داده می شود.

کیوان کاشفی با اشاره به جهش ناگهانی ارزی اخیر افزود: قیمت دلار هم باید مانند سایر کالاها توسط بازار وابسته به عرضه و تقاضا تعیین شود؛ آنچه در این میان برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بیشتر از بالا و یا پایین بودن نرخ ارز اهمیت دارد ثبات نرخ ارز است.

وی راهکارهای سه گانه دولت را مورد اشاره قرار داد و گفت: دولت بیش از چهار سال با تلاش و پیگیری مداوم، تورم را مهار کرده و نرخ سود تسهیلات و سپرده ها را پایین آورده است و این سیاست ها نوعی عقبگرد در سیاست های اصلاحی دولت محسوب می شود.

کاشفی اذعان داشت تنها با وجود ثبات در نرخ ارز تکلیف فعال اقتصادی روشن می شود و می تواند برنامه ریزی اقتصادی داشته باشد و این مهمترین خواسته فعالین اقتصادی است. اینکه گفته می شود افزایش قیمت دلار بر فعالیت صادرکنندگان تاثیر مثبت دارد، غلط است چرا که تجربه نشان داده بالا رفتن نرخ ارز به سود همه صادرکنندگان نخواهد بود، مگر افرادی که مواد اولیه آنها از داخل کشور و عمدتا از دل طبیعت به دست می‌آید؛ بسیاری از تولیدکنندگان مواد اولیه خود را وارد می‌کنند و بالا رفتن نرخ ارز بر تامین مواد اولیه این واحدها اثر می‌گذارد.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه اگر نرخ ارز متعادل باشد همه بخش‌ها خود را بر اساس آن تنظیم خواهند کرد، تصریح کرد: مهمترین موضوع درباره نرخ ارز مدیریت آن است تا به یک ثبات مشخص برسد، زیرا حتی کاهش نرخ ارز نیز مضرات خاص خود را خواهد داشت؛ نوسانات شدید ارزی عامل از هم پاشیدن شیرازه تعاملات تجاری در حوزه های مختلف اقتصادی است و  از جمله مهمترین آسیب های نوسانات شدید ارزی ایجاد مشکل در قراردادهای تهیه مواد اولیه کارخانه جات است.

کاشفی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد اگر بین سه ضلع مثلثی که اضلاع  آن را حمایت از تولید و صادرات، ذخایر ارزی کشور و معیشت و تاثر پذیری مردم از نرخ های موجود، تشکیل می دهد، توازن برقرار کنیم می توان شرایطی را ایجاد کرد نوسانات ارزی و مشکلات ناشی از آن را از سر بگذرانیم.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی پیش بینی کرد در آینده ای نه چندان دور شاهد افزایش نرخ سود تسهیلات خواهیم بود که به تولید ما لطماتی را وارد خواهد ساخت.

کیوان کاشفی اظهار امیدواری کرد حال که این تصمیم گرفته شده امیدواریم دولت در ادامه با دوراندیشی، ما به التفاوت نرخ سودی که تعیین شده را به نحوی مدیریت کنند که تبدیل به تورم نشود؛ باید دید بعد از دو هفته میزان سرمایه گذاری چه اندازه خواهد بود و چه تاثیری بر بازار ارز خواهد داشت و همچنین سیاست بعد دولت چیست.

وی با اظهار تاسف از عدم همفکری و مشورت دولت با بخش خصوصی در تصمیم گیریهای مهم اقتصادی گفت: متاسفانه نه قبل و نه حین و نه بعد سیاستگذاریهای اقتصادی بخش خصوصی را در جریان قرارنداده و نظر بخش خصوصی را استعلام نمی کند؛ حال آنکه شاید با همفکری و مشورت با پارلمان بخش خصوصی، بعنوان بخشی که از نزدیک با تار پود اقتصاد و بازار آشناست، بتوان راهکارهای مناسب تری را ارائه داد.

 

 

 

کد خبر 23663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =